250 αλιγάτορες αφαιρέθηκαν από το Walt Disney World μετά την επίθεση το 2016 σε μικρό αγόρι

Αξιωματούχοι της άγριας ζωής έχουν απομακρύνει 250 αλιγάτορες από τις ιδιοκτησίες της Disney τα πέντε χρόνια από τότε που ένα 2χρονο αγόρι σκοτώθηκε από αλιγάτορα στο Grand Floridian Resort and Spa, ανέφερε εφημερίδα.

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με παγιδευτές που έχουν συνάψει σύμβαση μέσω της Επιτροπής Διατήρησης των Ψαριών και της Άγριας Ζωής της Φλόριντα για να αφαιρέσουν τους αλιγάτορες, σύμφωνα με το Orlando Sentinel.

Οι περισσότεροι από τους ενοχλητικούς gators που προέρχονται από τις ιδιοκτησίες της Disney πηγαίνουν για ευθανασία και πωλούνται για το δέρμα και το κρέας τους, δήλωσε η Tammy Sapp, εκπρόσωπος του οργανισμού άγριας ζωής.

Μερικά μεταφέρονται επίσης σε εκθέματα ζώων και ζωολογικούς κήπους, είπε. Εκείνα που έχουν μήκος μικρότερο από 4 πόδια (1,2 μέτρα) μεταφέρονται, είπε.

Οι παγιδευτές λαμβάνουν 30 $ για κάθε καταγεγραμμένο gator, καθώς και τα έσοδα από οποιοδήποτε δέρμα και κρέας που πωλείται, ανέφερε η εφημερίδα.

Μετά τη δολοφονία του Lane Thomas Graves τον Ιούνιο του 2016, η Disney εγκατέστησε έναν τοίχο και έβαλε προειδοποιητικά σημάδια ερπετών κατά μήκος των πλωτών οδών σε όλα τα θέρετρα της.

Οι επισκέπτες της Disney δήλωσαν ότι είναι χαρούμενοι που το θέρετρο αφαιρεί προληπτικά τις πύλες από τις ιδιοκτησίες του. Ένας εμπειρογνώμονας της βιολογίας συμφώνησε, προσθέτοντας ότι οι μετακινήσεις θα πρέπει να έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στον πληθυσμό αλιγάτορα της Φλόριντα.

Η Gina Parsley, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικών πρακτορείων, δήλωσε στο Sentinel ότι η οικογένειά της έμεινε στο Disney's Fort Wilderness Resort τον περασμένο μήνα και η 9χρονη κόρη της Gabriella εντόπισε έναν αλιγάτορα στο νερό. Το είπαν σε έναν υπάλληλο και ενημερώθηκαν ότι είχαν τοποθετηθεί παγίδες για να παγιδεύσουν τον αλιγάτορα.

«Δεν νιώσαμε ότι ήταν έκπληξη για αυτούς», είπε ο Parsley. «Θα ήμουν πιο ανησυχη αν η κόρη μου το είχε φέρει στην προσοχή τους και ήταν σαν,« Ωχ, πού; »»

Η Parsley είπε ότι καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθεί η ιδιοκτησία χωρίς αλιγάτορες.

«Βλέπετε γειτονιές όπου ένας αλιγάτορας περπατάει απλώς στο γρασίδι κάποιου και χτυπάει το κουδούνι», είπε. «Είναι η Φλόριντα: Το κάνουν. Λοιπόν, σίγουρα πολεμάμε ενάντια στη φύση με αυτό ».

Ο πληθυσμός αλιγάτορα της Φλόριντα είναι περίπου 1,3 εκατομμύρια, ανέφερε η εφημερίδα. Για να θεωρηθεί ενόχληση στο πρόγραμμα Statigide Nuisance Alligator, ένας αλιγάτορας πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 4 πόδια (1,2 μέτρα) και να αποτελεί απειλή για τους ανθρώπους, τα κατοικίδια ζώα και την ιδιοκτησία.

Η υπηρεσία άγριας ζωής έχει απομακρύνει σχεδόν 8.000 αλιγάτορες ετησίως τα τελευταία πέντε χρόνια σε όλη την πολιτεία της Φλόριντα.

Η αφαίρεση των ενοχλητικών gators από τη Disney δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στον πληθυσμό, δεδομένου ότι ζουν ήδη σε ανεπτυγμένη γη εκεί, δήλωσε ο Ντέμπυ Κάσιλ, ο αναπληρωτής πρόεδρος της βιολογικής πανεπιστημιούπολης στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, στο Sentinel.