Ιούλιος 2012

Θα φέρει η εξέγερση στην Συρία την Κουρδική Άνοιξη ;

πατρονάρει και τους Κούρδους της Συρίας. Ήδη στην Τουρκία αναλυτές τονίζουν ότι «ηγετική φυσιογνωμία των Κούρδων της Συρίας είναι ο Μπαρζανί», ο ηγέτης του βορείου Ιράκ.Είναι ως προς αυτό αποκαλυπτικά αυτά που λέει ο Νταβούτογλου στη Μιλιέτ: «Δεν είναι ίδια η συνοχή των Κούρδων του Ιράκ και της Συρίας με τη χώρα και το κράτος όπου βρίσκονται, με αυτήν των Κούρδων της Τουρκίας. Η Τουρκία θα λύσει στο εσωτερικό το κουρδικό της πρόβλημα.

Επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά δημάρχου

Γιαννης Σουλιωτης - Κωστας Ονισενκο Θύμα επίθεσης από τον βουλευτή Κορίνθου της Χρυσής Αυγής κ. Ευστάθιο Μπούκουρα και 20 ακόμα μέλη του κόμματος καταγγέλλει ότι έπεσε ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλ. Πνευματικός. Εις βάρος τους ο κ. Πνευματικός κατέθεσε το απόγευμα του Σαββάτου μήνυση, ενώ μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση φέρεται να κατέθεσε εναντίον του δημάρχου και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Πνευματικού, το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν σε μέτωπο πυρκαγιάς στην περιοχή «Εξάμιλα», δέχτηκε επίθεση από τον κ.

Κωπηλασία: Στόχος ο τελικός για το ελληνικό πλήρωμα

Γιάννης Χρήστου: "Κάναμε μια αναγνωριστική κούρσα. Ο στόχος ήταν να περάσουμε στους ημιτελικούς και τα καταφέραμε. Τώρα στους ημιτελικούς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας με βλέψεις πάντα στον τελικό. Αυτός άλλωστε είναι ο κύριος στόχος μας από τη στιγμή που ήρθαμε εδώ. Να μπούμε τελικό κι από εκεί και πέρα ό,τι καταφέρουμε. Τα δίνουμε όλα την Πέμπτη". Γιώργος Τζιάλλας: "Μέχρι στιγμής όλα πάνε πολύ καλά. Προσωπικά δεν ξεχωρίζω Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαι στον αγώνα.

"Λεφτά ή να το βουλώσουν"

"Εγώ και ο κόσμος πάμε να σώσουμε την ΑΕΚ. Ποιοι μιλάνε; Δεν τους πιστεύει κανείς. Εχουν δίπλα τους παιδάκια που γράφουν μπούρδες. Ποιος έφτασε την ΑΕΚ εδώ. Να μας το πουν. Αν δεν μας το πουν να το βουλώσουν και να πάνε άλλου.

ΟΗΕ: 200.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι

Περίπου 200.000 από τα δύο εκατομμύρια κατοίκους έχουν εγκαταλείψει την πόλη, ανακοίνωσε από τη Νέα Υόρκη η Βάλερι 'Ειμος, η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών, επικαλούμενη στοιχεία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου. "Ανησυχώ ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις στους κατοίκους της πόλης Χαλέπι από τους βομβαρδισμούς και τη χρήση αρμάτων μάχης και άλλων βαρέων όπλων", τόνισε η ίδια.

Δημοψήφισμα για την αποπομπή Μπασέσκου στην Ρουμανία

Το δημοψήφισμα πραγματοποιείται μετά την αυστηρή κριτική της ΕΕ που επέκρινε την κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Βίκτορ Πόντα για την απόπειρά της να περιορίσει τις εξουσίες του Συνταγματικού Δικαστηρίου και για επιθέσεις εναντίον ορισμένων δικαστών, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες αυτές επιθέσεις εναντίον του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

Τσέζαρεκ: Φαβορί ο ΠΑΟΚ

Ο Τσέζαρεκ αγωνίστηκε με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα και γνωρίζει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της Μπνέι, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση. Ο κροάτης επιθετικός τόνισε στα "ΣΠΟΡ του Βορρά". Για το φαβορί του ζευγαριού: "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί στα παιχνίδια με τους Ισραηλινούς. Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς ποιοτικότερη ομάδα, με πιο καλή τακτική, σε σχέση με την Μπνέι Γιεχούντα".

Κύπρος: Και τον Αύγουστο η τρόικα στην Λευκωσία

Και τον Αύγουστο θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης με τους απεσταλμένους της τρόικας. Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης συνάντησης με τους αξιωματούχους της τρόικας, στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι η λήψη των ηπιότερων μέτρων.

ΗΠΑ προς Ελλάδα και Τουρκία για τα κοιτάσματα: ...

Την Κυριακή θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ομολόγους των Ελλήνων υπουργών (ίσως δει τον Νταβούτογλου ανεπίσημα γιατί στην Τουρκίαοι "αυτοκρατορικές" αντιλήψεις τους δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους παραβιάσεις του Πρωτοκόλλου, αφού δεν υπάρχει αντιστοιχία αξιωμάτων) για να μεταφέρει το κλίμα της Αθήνας στο θέμα της συνεκμετάλλευσης.

Σελίδες